Persoane interesate

Stilurile de baza in domeniul amenajarilor interioare

duminică, 22 august 2010 by design-amenajari-interioare
La demararea oricarui proiect de design interior, inca de la primele discutii pe care le purtam cu clientii, incercam sa ne dam seama ce stil de amenajare interioara este agreat de beneficiar, de aceea, voi incerca sa asociez cateva produse care sa ilustreze fiecare stil in parte.
Si pentru ca fiecare beneficiar se simte bine intr-un anumit ambient, intotdeauna ii voi propune un stil care sa-l reprezinte.
Este de evitat sa ii propui unei persoane care agreaza liniile clasice ceva modern, deoarece va considera ca ceea ce i se  propune este nereprezentiv pentru gustul ei, lipsit de atmosfera, simplist si nu ii va trasmite nimic.



stilul Modern Minimalist


Stilul Modern Minimalist
Este un stil cu forme de o acuratete dusa la extrem, nimic nu este in exces, fara decoruri abundente.
Accentul cade pe simplitate, culorile pot fi terne sau deschise in nici un caz  aprinse, tipatoare.Piesele au fie forme geometrice - patrate, rectangulare, rotunjite etc, dar suprafetele sunt curate,  lipsite de decoruri, de detalii.
Stilul Modern Minimalist, prin denumirea lui, ilustreaza formele simplificate !





Stilul Clasic

.Stilul Clasic
Este un stil rafinat, elaborat, bogat in detalii, care se regasesc atat in structura pieselor de mobilier, corpuri de iluminat etc, cat si in decoruri , imprimeuri.
Mobilierul este tip "arta , sculptat sau cu detalii  incrustate si aplicate.  Elementele de decor sunt florale-vegetale, laitmotive diverse sau scene desprinse din legende

Stilul Rustic

Stilul Rustic
Este un stil cu o structura bruta, cu detalii necizelate, structura elementelor de mobilier/iluminat poate fi din trunchiuri de copaci-butuci, crengi, iuta.
Este stilul regasit in casele de vacanta -montane, rurale.



stilul Clasic Reinterpretat


Stilul Clasic Reinterpetat
Este un stil rafinat, elegant, unde detaliile formelor clasice sunt  regasite intr-o noua abordare, formele fie pastreaza structura vechilor piese per asamblu ,cizelandu-le pe alocuri, fie anumite elemente ale unei piese de mobilier se imbina cu elementele stilului  modern, creand acea fuziune intre vechi si nou.
Finisajele pieselor sunt intr-o noua abordare-vopsite si lacuite,cu culori cat mai dieversificate sau cat mai 
inovative-suprafete aurii, argintii , patinate sau serigrafiate sau finsiate cu masini de prelucrat noi.
stilul Retro
Stilul Retro
Este stilul anilor '50,'60 sau '70,  in perioada respectiva in abordarea stilului se anticipeaza piesele de design ce vor urma.
Piesele au o abordare jucausa, haioasa prin structura, forma lor si prin jocul de culori si imprimeuri pe care le regasim la fiecare piesa.
Regasim pentru prima data noi abordari de forme de design dar totusi formele acestea raman  cu aerul de vechi -liniile de inceput ale designului . 
Imprimeurile cu forme geometrice ,linii ,carouri sau imprimeuri cu ilustratii Pop Art care apartin acestui stil.


stilul Neconformist
Stilul Neconformist
Face parte din stilul modern,  abordarea lui este foarte inventiva, neobisnuita si neconventionala.
Tineresc,exploziv, inventiv nu se supune unor reguli.

Structura pieselor poate fi obtinuta prin alaturari , suprapuneri de volume, contorsionari  de volume iar culorile pot fi aleatoriu alese chiar si pentru aceeasi incapere, nimic parand intamplator, doar facand parte din execentricitatea acestui stil.


Daniela Nacev -Deco Design Interior
http://www.decodesigninterior.com

Posted in |
copywriting Daniela Nacev. Un produs Blogger.